Dierenasielen Rijnmond

Dierenbescherming

Succesverhaal van een asielkat

Dit is Loekie, een Maine Coon van 1.5 jaar. Loekie is een aantal maanden geleden binnengekomen na een huisontruiming. Loekie was dermate verwaarloosd dat er een lang behandeltraject moest worden gestart....

Zijn vacht was zo vervilt dat er niks anders op zat dan hem te scheren. Toen de vacht eraf was kwamen we tot de ontdekking dat Loekie ook zwaar vermagerd was. Hij woog nog maar 3 kilo, terwijl een Maine Coon kater tussen de 5 en 9 kilo mag wegen.

Deze ondervoeding was te wijten aan zijn gebit. Zijn bek was ontstoken en hij had een aantal rotte tanden. Hierdoor was eten vrijwel onmogelijk geworden. Er is dus ook meteen een gebitssanering gedaan.

Ook bleef Loekie maar dunne ontlasting houden. Na onderzoek kwamen we erachter dat hij een parasiet had; Tritrichomonas, welke zware diarree veroorzaakt bij katten. De behandeling tegen deze parasiet is heftig, en Loekie heeft hiervoor 2 maanden zware medicatie moeten krijgen om de parasiet te doden.

Gelukkig is hij nu helemaal genezen en kan hij zich weer bezig houden met kat zijn. Ook eet hij weer goed en is hij al een aantal kilo's aangekomen. Ondertussen heeft Loekie alweer een nieuw huisje gevonden en geniet weer met volle teugen van het leven!

 

Zonder de hulp van onze donateurs zou dit allemaal niet mogelijk zijn geweest. Namens de Dierenbescherming en Loekie, hartelijk dank voor jullie steun!